Til vurdering af hvilken stand en fisk er i, kan du beregne fiskens konditionsfaktor. Konditionsfaktoren udregnes ud fra fiskens vægt og længde.
Indtast vægt i gram:
Indtast længde i cm:
Indtast længde i cm:
Fiskens konditionsfaktor er:
Hvad er en god konditionsfaktor?
Konditionsfaktor bruges i Put and Take mest til ørreder, og tommelfingerregelen er at laksefisk har en acceptabel stand, hvis konditionsfaktoren er over 1.
Hvad bruges fiskens konditionsfaktor til?
Du kan bruge faktoren til at vurdere fiskens stand. I praksis har det ikke den store betydning, for dig der lystfisker i P&T, men til konkurrencefiskeri, kan det være påkrævet med en god konditionsfaktor for at de fangede fisk tælles med.
Hvordan beregnes konditionsfaktoren?
Konditionsfaktoren beregnes ved hjælp af Fultons formel.
konditionsfaktor = vægt(gram) x 100 / længde(cm) 3