Fisketips

Vinterfiskeri i put & take fiskesø

Vinteren er over os, men det behøver ikke være en forhindring for at komme ud og fiske. Vinterfiskeri i put and take fiskesøer er glimrende, om end det kan være en kold fornøjelse. Er der åbne steder på søen uden is, kan du sagtens fiske der.

Vil du fiske om vinteren, er der dog lidt andre forholdsregler du skal fiske efter.

Vinterfiskeri

Hvornår på dagen er vinterfiskeri bedst?

Fiskene er sløvere og “står senere op” om vinteren, og derfor er det ikke nødvendigt at stå tidligt op i vintermånederne for at fiske. Som tommelfingerregel er det bedst at fiske i fiskesøerne fra sidst på formiddagen til sidst på eftermiddagen. Altså der hvor der er mest lys, og typisk også mest varme.

Kan du ramme en dag med solskin, hvor solen får lov til at varme vandet lidt, er der større chance for bid.

Fisk dybt om vinteren

For det første skal du næsten altid fiske dybt, når du vinterfisker i en fiskesø. Vejret er koldt og vandet er koldt, og da fiskene helst vil opholde sig i varmt vand, søger de ned til bunden om vinteren.

Du får derfor størst chance for fangst, hvis du fisker dybt om vinteren, gerne så tæt på bunden som muligt. Tillader bundforholdene det, kan du prøve at bumpe din spinner eller blink hen over bunden, da det kan tirre fiskene til hug.

Spinnefiskeri om vinteren

Fisker du med spinner, kan det være en fordel at fiske med lidt mindre spinnere, og ofte er det også spinnere i mere neutrale farver, som er bedst til vinterfiskeri. I forhold til den øvrige del af året, skal du om vinteren spinne langsommere ind end normalt.

Vinter fiskeri med blink

Blink kan også være effektive til vinterfiskeri i en fiskesø. Her kan det anbefales at fiske med lidt flade blink, som kan trækkes langsomt ind, men stadig have en livlig gang i vandet.

Powerbait om vinteren

Selv om det er vinter og vandet er iskoldt, kan du stadig fiske med powerbait. Powerbaiten kan have en tendens til at blive lidt hårdere, men kan sagtens bruges til vinterfiskeri. Fiskeriet kan foregå på samme måde, som den øvrige del af året, men mest effektivt er det at fiske ved bunden.

Fluefiskeri om vinteren

I de kolde måneder kan du også fiske med flue i fiskesøerne. Som med både spinner og blink, skal der trækkes langsomt ind, når vandet er koldt. Dine chancer øges også her, hvis du fisker på bunden, eller så tæt på bunden som muligt. Træk langsomt ind og fisk med meget små ryk.

Har fiskesøen åbent om vinteren?

Det er ikke alle fiskesøer der har åbent om vinteren, så sørg for at undersøge din foretrukne sø inden du tager derud en kold vinterdag. Her på hjemmesiden kan du læse om søernes åbningstider, og se om de holder vinteråbent. Klik på kortet i højre side, eller brug søgefunktionen for at finde vinteråbne put and take søer.

I vintermånederne er der typisk færre der fisker, og en ulempe ved vinterfiskeri i put and take, er at der oftest ikke sættes nær så mange fisk ud som i de varmere årstider. Men færre fisk øger jo bare sværhedsgraden, så se at komme af sted, og husk at medbringe varm kaffe.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (7 votes cast)
Vinterfiskeri i put & take fiskesø, 4.0 out of 5 based on 7 ratings

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Debatregler
Ved indsendelse af kommentarer, bruges disse udelukkende på denne hjemmeside. E-mailadressen bruges udelukkende til registrering af kommentaren. Oplysninger videregives ikke til tredjepart, og bruges ikke til markedsføring.)

*