Beklædning til den kolde fisketur ved søen

Artiklen indeholder annoncelinks.

Vinterbeklædning til fisketurenVejrudsigten siger koldt. Iskoldt. Men fiskefeberen raser i dig, og du vil bare afsted til Put and Take søen. Heldigvis kan du let klæde dig godt på, så du bedre kan holde varmen på fisketuren. Her har vi samlet en række råd til valg af beklædning.

Beklædningen skal være i orden, hvis du fisker i koldt vejr. Ellers kommer du let til at fryse. Og så bliver fisketuren næppe en fornøjelse.

Sørg derfor for at klæde dig god på hjemmefra. Så kan du holde varmen, og får meget mere ud af fisketuren.

3-lags princippet

Hvis du vil holde dig varm og tør, kan følge den tommelfingerregel, som kaldes 3-lags princippet. Som navnet antyder, skal du have (mindst) 3 lag tøj på.

Et tætsiddende lag, et varmeisolerende lag og et vind- og vandtæt lag.

1. Termoundertøj
Termoundertøj. Long Johns. Langt undertøj. Kært barn har mange navne. Men med et sæt langt termoundertøj får du en god start. Undertøjet skal være tætsiddende og i god kvalitet, så det sikrer at varmen holdes tæt på kroppen. Og så skal det ikke mindst være svedtransporterende, så sved flyttes ud fra kroppen.

Termoundertøj i eks. merinould kan anbefales.

2. Termosokker
Tæerne kan blive iskolde på en fisketur. Tag derfor et par gode termosokker på. Måske endda med et par almindelige også, hvis vejrudsigten siger frostgrader. Termosokkerne er simpelthen guld værd, på de iskolde dage.

En anden løsning kan være 2-3 par almindelige strømper. Men termosokker kan klart anbefales.

3. Bukser
Har du nogle varme bukser eks. i flecce, kan disse bruges uden på termoundertøjet. De vil isolere godt, og sikre at du bedre kan holde varmen.

Yderst skal du tage et par gode kraftige bukser på. Måske endda direkte fiskebukser, hvis du har sådan nogen. De skal gerne være vindafvisende, måske endda også vandafvisende.

Fiskebukser fås i mange varianter. Flere af dem er beregnet til vinterfiskeri. Så vil du fiske ofte i vinterperioden, kan et par gode fiskebukser være sagen.

Du kan også bruge termobukser eller skibukser, hvis det er rigtigt koldt, og det er isfiskeri, du vil foretage dig.

4. Den varme bluse
En varm bluse er også et must til den kolde fisketur. Overkroppen er lettere at “opgradere” på, da du kan tage en ekstra t-shirt på, hvis det ser ud til at blive rigtigt koldt. Uden på vil jeg anbefale en tyk og kraftig sweater. Strik/flecce eller lignende. Du behøver ikke købe dig fattig i dyre fiskebluser. Det kan dog være givet godt ud. Men min erfaring siger at man kommer langt med en ekstra t-shirt indenunder.

5. Vinterjakke eller fiskejakke
Yderst på overkroppen skal du have den varme jakke. Enten en god almindelig vinterjakke, eller også en god fiskejakke, beregnet til de kolde fisketure. Den skal gerne være vind- og vandafvisende, evt. med hætte og god tæt halskrave.

Du kan også overveje at finde en jagtjakke. De har mange af de samme gode egenskaber som fiskejakker, og udvalget af disse er mange steder større, så du har lettere ved at finde en, der passer til dig.

6. En varm hue
En god hue er et must. Hovedet er et af de steder du afgiver mest varme fra, så det er vigtigt du holder på varmen her. En god tætsiddende hue er derfor uundværlig. Tag en der kan gå godt ned over ørerne.

7. Tube
Afhængig af din overkropsbeklædning, kan det være en god ide med en neck tube eller et halstørklæde. Jeg sværger mest til en tube i god kvalitet. Den giver bedre mulighed for bevægelse, men holder din hals varm.

8. Varme støvler
Uden på termosokkerne skal du have et par varme støvler. Enten vinterstøvler, vandrestøvler eller fiskestøvler. Eller hvad du nu allerede har. Et par rigtigt gode støvler er guld værd, og er med til at sikre at du undgår stivfrosne tæer.

9. Handsker
Varme handsker er nødvendige for at du ikke fryser fingrene. Du vil uundgåeligt få fugt på fingrene, så det er vigtigt med et par gode handsker, så du bevarer førligheden når du skal binde knuder, skifte agn, lande fisk osv.

Fiskehandsker er gode til dette, og kan fås med funktion, så handskens fingerspidser kan bøjes væk, så dine fingerspidser stikker ud. De er super gode, når du skal bruge finmotorikken.

De fås både billige i neoprenmodeller i Bilka og til de mere dyre i grejbutikkerne.

10. Varmeelementer
Vil du sikre ekstra varme, findes der i dag et større udvalg af både fodtøj, overtøj og handsker med indbyggede varmeelementer. Det koster selvfølgelig lidt, og er nok mest til dig, der er hardcore vinterfisker og bruger mange timer i et par vaders ved kysten.

Se vores guide til varmetøj med indbygget elektrisk varme.

Ellers er det selvfølgelig bare at hælde noget varmt på termokanden, og så komme ud og nyde det kølige vejr.

(5,00 - 3 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler