Guide: vælg den rigtige fiskejakke

Artiklen indeholder annoncelinks.

Er du på udkig efter en ny jakke til fisketurene? Der findes mange fede fiskejakker der er gode til brug under fiskeri. Herunder kigger vi nærmere på nogle af dem. Se vores guide til fiskejakker her.

Guide til valg af fiskejakkeEn fiskejakke øger oplevelsen på dine fisketure en smule. Fiskejakken er skabt til fiskeri, og har typisk en masse detaljer, som gør tingene lidt nemmere og bedre under fiskeriet.

Ofte har jakken mange lommer, hvor du kan have grej i. Det kan også være netclips, holder til lineklipper, saks, tang eller andet.

En fiskejakke er ofte udført i materialer af høj kvalitet, og med det for øje, at den skal kunne klare mange timer udendørs i skiftende vejrforhold. 

Jakkerne kan fås i mange udgaver der er velegnet til solrigt vejr, til regnvejrsdagen eller den kolde fisketur om vinteren. Nogle kan bruges hele året, og kan eventuelt kombineres med et eller flere varmere eller isolerende inderlag.

Endvidere findes der flere slags jakker, velegnet til lystfiskeriet.
Fiskejakke – en alllround jakke til flere slags fiskeri. Begrebet dækker dog også over alle jakker der bruges til fiskeri.
Skaljakke – ydre jakke i vind og/eller vandtæt materiale
Vadejakke – en jakke speciel lavet til dig der fisker ved kysten
Regnjakke – overtræksjakke der holder vandet væk
Soft Shell – en lun jakke der kan bruges til mange typer fiskeri
Fiskeveste – vest til grejnørden der vil have mange lommer

I guiden herunder fokuserer vi på de typer fiskejakker, der er mest oplagte til fiskeri ved Put & Take søen.

Vælg fiskejakke efter funktion

Når du skal vælge den rigtige jakke til dit fiskeri, skal du i høj grad vælge efter funktion. Skal den kun bruges under Put & Take-turen, eller skal de også med på kysten? 

Skal den være vind- eller vandtæt? Kun til sommer? Eller vinter? Eller skal den være til helårsbrug, så du supplerer op med flere lag? Overvej hvilke scenarier, din fiskejakke skal anvendes i.

Slidstyrken er også vigtig. Du bevæger armene meget under fiskeriet. Så jakken skal give god bevægelsesfrihed. Specielt under spinnefiskeri og fluefiskeri er der mange gentagende bevægelser. Så du bør vælge en slidstærk jakke i kvalitetsmaterialer. De holder længere.

Komforten er også en vigtig faktor. Når du står mange timer ved søen, skal det være behageligt. Jakken skal gerne være i åndbart materiale, så overskydende fugt og sved kan passere ud henne, stoffet.

Vælg fiskejakke til vejrforholdene

Noget af det absolut vigtigste at tage stilling til, er jakkens modstandsdygtighed over for  vind- og vejrforhold. Fisker du aldrig i regn eller blæst, behøver lystfiskejakken måske ikke være vandtæt. Men er du typen der fisker i al slags vejr, skal din nye fiskejakke kunne holde dig tør og varm, så du ikke ender med en kold og kedelig fisketur. 

Fisker du også om vinteren, skal din fiskejakke bedre kunne holde på varmen, og hindre kulden i at trænge ind til dig.

3-lags princippet

Du kan enten vælge en varm jakke, eller arbejde ud fra 3-lags princippet. Her har du (mindst) 3 lag på. 

– Et tætsiddende lag – eksempelvis termoundertøj
– Et varmeisolerende lag – eksempelvis en fleccejakke
– Et vind- og vandtæt lag – fiskejakke

Din nye fiskejakke skal ikke nødvendigvis dække alle disse ting, men være det yderste lag, hvor du så kan supplere op med inderlag på kolde dage.

Vælger du ud fra dette princip, kan du ofte bruge din jakke hele året. Men skal så også investere i lidt flere lag. Men det giver noget mere fleksibilitet.

Fiskebeklædning er mere end bare tøj

Hele paletten af fiskebeklædning er mere end bare tøj. Det er bukser, jakker, huer der optimerer dine chancer for en god fisketur. Du fangere ikke nødvendigvis flere fisk. Men du får bedre komfort, og kan bedre modstå elementernes påvirkning.

Fiskejakker i god kvalitet, kan selvfølgelig også bruges til mange andre outdoor-aktiviteter.

Størrelsesguide – hvilken størrelse jakke skal du vælge?

Hvilken størrelse fiskejakke du skal bruge afhænger af din højde og drøjde. Det kan variere meget fra person til person, hvad man synes sidder behageligt.

Fjällräven har lavet en glimrende størrelsesguide, som du kan tage udgangspunkt i. Se skemaerne herunder, eller klik ind på deres hjemmeside for yderligere detaljer.

https://www.fjallraven.com/dk/da-dk/customer-service/storrelseguide

Hvilken fiskejakke skal du så vælge?

Vi kan ikke vælge for dig, men kommer her med et bud på 10 gode fiskejakker. Alle modeller er udviklet direkte til lystfiskeren, med gode egenskaber og funktioner, der gør dem velegnede til lystfiskeriet.

Hodgman H5 Storm Shell JacketHodgman H5 Storm Shell Jacket
Super fed fiskejakke der er lavet med 3-lags vandtæt/vindtæt V-TecH™ åndbart materiale. Jakken modstår både vind og vand, og kan i den kolde tid fungere som yderste lag. Jakken kan kombineres med Hodgman Core INS jakken i den kolde tid, hvorved du så får et samlet værn mod kulde og vejr.

Hodgman H5 Storm Shell Jacket kommer med et væld af fede detaljer. Bl.a. fuldt tapede syninger, forstærket lænd og ærmer, ventileret hætte, ansigtsbeskytter, D-ringe, værktøjsholder og mange praktiske lommer.

Set til 2.999,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Dozer 6Geoff Anderson Dozer 6
Dozer6 hedder den nyeste fiskejakke i Geoff Andersons Dozer-serie. Fiskejakken er den mest slidstærke version nogensinde. Både materialer og slidstyrke er valgt med tanke på miljøet.

Den danskedesignede fiskejakke er designet af lystfiskere, og samtlige detaljer er derfor tænkt igennem, ud fra en lystfiskers behov og perspektiv. Dozer6 byder bl.a. på 100 % vandtæthed, vandtætte YKK AquaGuard lynlåse, optimeret pasform, fleksibelt og justerbart krave- og hættedesign og massevis af ind- og udvendige lommer bl.a. stor ryglomme.

Set til 2.799,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson WS 6Geoff Anderson WS 6
Endnu en super fed fiskejakke fra Geoff Anderson. Komfortabel og slidstærk fiskejakke til mange typer fiskeri. Jakken er 100% vind- og vandtæt, og er lavet i slidstærkt materiale.

WS 6-jakken kommer med en række features til lystfiskeren og har bl.a. hele 7 lommer til dit grej, madpakke eller lignende. 

Dertil byder jakken på indbyggede pin-on reels, vandafvisende YKK lynlåse, et væld af justeringsmuligheder, magnetholder til eks. fisketang og vandtætte håndledslukninger.

Jakken er oplagt til sø- og åfiskeri, og kan også bruges ved kysten.

Set til 2.999,- hos Lystfisk.dk

Savage Gear WP Performance jakkeSavage Gear WP Performance jakke
Flot slidstærk jakke udviklet til bl.a. lystfiskeren. Jakken er lavet i 100% vandtæt og åndbart materiale, så den kan holde dig tør under den våde fisketur i regn.

Jakken kommer med bl.a. aftagelig hætte og flere lommer med WP lynlåse. 

Set til 999,- hos Lystfisk.dk

Simms G4 Pro Jacket Slate fiskejakkeSimms G4 Pro Jacket Slate fiskejakke
G4 Pro Jacket Slate er Simms absolutte topmodel. Den er egentligt en vadejakke, men er også yderst velegnet ved fiskesøen.

Fiskejakken er lavet i 3-lags GoreTex, somer både slidstærkt, åndbart og ikke mindst 100z vandtæt.

Jakken kommer med mange fede detaljer bl.a. massevis af lommer med vandafvisende YKK lynlåse, flip out holder til blink eller fluer, D-ring i nakken og meget mere.

Set til 5.999,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Buteo jakkeGeoff Anderson Buteo jakke
Super fed jakke der er velegnet til de fleste typer fiskeri.

Jakken er foret med microflecce der holder dig både varm og tør, da materialet også er åndbart.

Fiskejakken kommer med fede features som: 7 lommer bl.a. bokslommer, forstærkede syninger og tapede sømme, magnet til dit fiskeværktøj og vandafvisende YKK lynlåse.

Set til 1.999,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Xera4 jakkeGeoff Anderson Xera4 jakke
Xera4™ er en lækker jakke, der bl.a. kan bruges til fiskeri. Men den er oplagt til de fleste outdoor aktiviteter.

Materialet er 100% vandtæt og lavet i åndbart stof, så du kan holde dig varm og tør på fisketuren. Jakken kommer med store lommer og også YKK® AquaGuard lynlåse. En dejlig let og stærk jakke.

Set til 2.599,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Barbarus fiskejakkeGeoff Anderson Barbarus fiskejakke
Lækker fiskejakke til fisketuren, hvor du gerne vil holdes tør. Lavet i 100% vandtæt materiale der også åndbart. Foret er svedtransporterende, så du får en tør og varm fisketur.

En jakke med lav vægt og høj slidstyrke. Af ekstra features kan nævnes den justerbare livvidde, hætte med skygge, samt flere ind- og udvendige lommer.

Set til 1.799,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Tsuba 3 fiskejakkeGeoff Anderson Tsuba 3 fiskejakke
Tsuba3 er Geoff Andersons topmodel og deres bud på verdens bedste fiskejakke. Jakken er en vadejakke, men kan sagtens bruges til fiskeriet ved Put & Take søen også.

Jakken er udarbejdet i materiale i højeste kvalitet, og er designet til at give dig en god fiskeoplevelse. Den er selvfølgelig 100% vind- og vandtæt, så du kan holde dig varm og tør på fisketuren.

Tsuba3 har et væld af både ude og indvendige lommer, som du kan bruge til grejet, håndvarmere og meget mere. YKK lynlåse i højeste kvalitet, bl.a. deres vandafvisende AquaGuard lynlåse.

Flere magneter, hægte og elastikker giver dig mulighed for at fastgøre grej til jakken. Intet mindre end en super fed fiskejakke.

Set til 4.199,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Hoody 3 fleece jakkeGeoff Anderson Hoody 3 fleecejakke
Hoody3 er en let fleecejakke, der bl.a. kan bruges til fisketurene. Specielt på de tørre dage. I store dele af året kan den bruges alene, mens den på kolde dage kan bruges som mellemlag under en ydre fiskejakke.

Den er udarbejdet i vindafvisende og åndbart materiale. Dertil kommer brystlommer og håndvarmelommer. 

Set til 999,- hos Lystfisk.dk

Læs også om fiskejakker her >

Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler