Guide til valg af fiskebukser

Artiklen indeholder annoncelinks.

Er du på udkig efter et par nye fiskebukser? Der findes mange fede bukser der er gode til brug under fiskeri. Herunder kigger vi nærmere på nogle af dem. Se vores guide til fiskebukser her.

Guide til valg af gode fiskebukserHvorfor fiskebukser? Fordi det er en federe oplevelse. Denne slags bukser er skabt til brug under bl.a. fiskeri, og ofte kommer de med ekstra lommer, detaljer og funktioner, der er nyttige under fiskeriet.

De kan fås i mange udgaver der er velegnet til eksempelvis sommerturen i solrigt vejr, til regnvejrsdagen eller den kolde fisketur om vinteren. Nogle kan bruges hele året, og kan eventuelt kombineres med et eller flere varmere eller isolerende inderlag.

Vælg fiskebukser efter funktion

Når du skal vælge de rigtige bukser til dit fiskeri, skal du i høj grad vælge efter funktion. Skal de bruges under Put & Take-turen, hvor der er lige knapt så meget gang? Eller skal de med en tur til åen, hvor der skal traves længere.

Skal de være vind- eller vandtætte er også vigtigt at overveje. Du er nødt til at tænke over hvilke scenarier, dine fiskebukser skal anvendes i.

Slidstyrken er også vigtig. Speciel, hvis bukserne ska bruges til andet end det mere stillestående fiskeri. Har fiskebuskerne lang holdbarhed og høj slidstyrke, kan de klare de lidt grovere fiskerityper bedre.

Komfort og bevægelsesfrihed kan også være en vigtig faktor.

Vælg fiskebukser til vejrforholdene

En anden vigtig ting at tage højde for Er vind- og vejrforhold. Fisker du aldrig i regn eller blæst, behøver fiskebukserne måske ikke være vandtætte. Men er du typen der fisker i al slags vejr, skal dine nye fiskebukser kunne holde dig tør og varm, så du ikke ender med en kold og kedelig fisketur.

Fisker du om vinteren, skal dine fiskebukser bedre kunne holde på varmen, og hindre kulden i at trænge gennem materialet.

Her kan du enten vælge et par varme bukser, eller arbejde ud fra 3-lags princippet. Her har du (mindst) 3 lag på.
Et tætsiddende lag – eksempelvis termobukser.
Et varmeisolerende lag – eksempelvis fleccebukser
Et vind- og vandtæt lag – fiskebukser

Dine nye fiskebukser skal ikke nødvendigvis dække hele paletten, men være det ydre lag, hvor du eventuelt kan supplere op med inderlag på kolde dage.

Fiskebeklædning er mere end bare tøj

Hele paletten af fiskebeklædning er mere end bare tøj. Det er bukser, jakker, huer der optimerer dine chancer for en god fisketur. Du fangere ikke nødvendigvis flere fisk. Men du får bedre komfort, og kan bedre modstå elementernes påvirkning.

Fiskebukser i god kvalitet, kan selvfølgelig også bruges til mange andre outdoor-aktiviteter.

Størrelsesguide – hvilken størrelse bukser skal du vælge?

Hvilken størrelse fiskebukser du skal bruge afhænger af højde og drøjde. Det kan variere meget fra person til person, hvad man synes sidder behageligt. Ligeledes kan pasform og mål i de forskellige modelller fiskebukser variere.

Fjällräven har lavet en glimrende størrelsesguide, som du kan tage udgangspunkt i.

Hvilke fiskebukser skal du vælge?

Vi kommer her med et bud på 10 gode fiskebukser til dig. Nogle af modellerne er udviklet direkte til lystfiskeren, andre har gode egenskaber som gør dem velegnede til bl.a. lystfiskeri.

Geoff Anderson Zoon 4 jeansGeoff Anderson Zoon 4 jeans
Danske Geoff Anderson er om nogen kendt for at lave fiskebukser i høj kvalitet. Deres Zoon 4 jeans, byder på mange muligheder. Bukserne er både vand- og vindtætte, men er samtidigt åndbare.

Bukserne er udviklet til det aktive udendørsliv, herunder lystfiskeri. Bukserne har hele 8 lommer der kan bruges til dit grej. Zoon 4 er nogle af de letteste vandtætte fiskebukser, du finder på markedet.

Set til 1.199,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Urus 4 King bukserGeoff Anderson Urus 4 King bukser
Urus 4 King er bukser velegnede til fiskeriet. De giver en fremragende beskyttelse mod elementerne, og er 100% vind- og vandtætte.

Bukserne er udført i åndbart materiale, der leder overskydende fugt og varme væk. Resultatet er en uovertruffet komfort under dit fiskeri.

Bukserne kommer med mange lommer, her i blandes box lommer. Vandtætte YKK lynlåse og aftagelige seler.

Set til 899,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson Urus 5Geoff Anderson Urus 5
Urus er topmodellen hos danske Geoff Anderson. Bukserne er udarbejdet i materialer i højeste kvalitet, og kan bruges til både sø-, å, hav- og kystfiskeri.

Bukserne har praktiske og funktionelle lommer til dit grej. Fiskebukserne er 100% vind- og vandtætte, og er desuden fuldstændigt saltvandsbestandige. Bukserne er derfor meget populære til fiskeri i saltvand.

Bukserne kommer med vandafvisende lynlåse, microfleecefor og aftagelige/justerbare seler.

Noget af det tætteste man kommer på det perfekte par fiskebukser.

Set til 1.1299,- hos Lystfisk.dk

Geoff Anderson BarbarusGeoff Anderson Barbarus
Barbarus fiskebukserne emmer af funktionalitet og enkelthed. Bukserne er vandtætte og åndbare, og kommer med en høj slidstyrke. Barbarus sikrer at du holder dig både tør og komfortabel.

Foret er svedtransporterende, livvidden kan justeres og selerne kan tage af eller justeres efter behov.

Set til 1.299,- hos Lystfisk.dk

Hodgman H5 Storm Bib bukserHodgman H5 Storm Bib bukser
H5 Storm Bib fiskebukserne holde dig knastør, selvom du fisker i silende regn. Bukserne er udført i en 3-lags V-TecH membran. 100% vind- og vandtæt, med et vandsøjletryk på op til 20.000.

Bukserne er forstærket flere steder, har faconsyning for optimal bevægelsesfrihed og komfort. YKK lynlåse i højeste kvalitet, samt praktiske lommer på bl.a. lår.

Bukserne kan desuden kombineres med Hodgman Core INS bukserne, så du sikrer varmen på selv de rigtigt kolde dage.

Set til 2.999,- hos Lystfisk.dk

Hodgman Core INS Bib Liner bukserHodgman Core INS Bib Liner bukser
Hodgmans Core INS er varmeoptimerede fiskebukser. Thinsulate foringen er modstandsdygtig overfor fugt, men simrer samtidigt også åndbarhed. De er designet til at holde dig tør.

Fiskebukserne har masser af stretch, der sikrer både komforten og nevægelsesfriheden under dit fiskeri. Desuden er der flere lommer både foran og bagpå.

Bukserne er kompatible med Hodgmans H5 Storm Bib fiskebukser, og kan samme sikre at du holder varmen på de koldeste dage.

Set til 1.499 hos Lystfisk.dk

Patagonia Torrentshell 3L bukserPatagonia Torrentshell 3L bukser
Torrentshell 3L bukserne kan bruges på til fiskeri eller som almindelig regnbuks. De er både vandtætte og har høj komfort og slidstyrke.

Bukserne kommer med flere lækre funktioner. Bl.a. smarte håndværker lommer og lynlåse fra bund til lår, så bukserne kan lynes op på varme dage.

Set til 999,- hos Lystfisk.dk

Savage Gear WP Performance bukserSavage Gear WP Performance bukser
Disse bukser er udviklet til outdoor brug, her i blandt fiskeri. Bukserne er 100% vandtætte, og lavet i et åndbart materiale. Så holder du dig varm og tør på fisketuren.

Bukserne er faconsyet ved knæ, og har en god pasform, så komforten er i top. Bukserne har desuden flere lommer, der kan anvendes til mindre grej.

Set til 799,- hos Lystfisk.dk

Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler