Fisketips

Isfiskeri i Put & take fiskesø

Vinteren er over os og den kan åbne op for muligheden for isfiskeri i put & take fiskesøer. Det er dog ikke så tit at vejrforholdene i Danmark, giver os mulighed for isfiskeri, men med lange perioder med frost kan det være du er heldig.

Isfiskeri i put and take fiskesøIsfiskeri er en noget anderledes form for fiskeri, men det er spændende, og kan sagtens give masser af fisk.

Isen skal være sikker før du må fiske

Ved isfiskeri befinder du dig ude på isen oven på søen, og det er derfor vigtigt at sikkerheden er i orden. Isen skal være tyk nok til at bære, før du må begive dig ud på den.

Som tommelfingerregel skal isen være 15 cm tyk, for at den er sikker at gå på. Istykkelsen varierer meget, og du skal være ekstra opmærksom på fiskesøer, hvor der er gennemstrømning af vand. Her vil isen typisk skulle være lidt tykke, før den er sikker.
Det er dog de færreste put & take søer, som har gennemstrømning. Oftest er de lukkede mere mere stillestående vand.

Ved fiskeri i offentligt søer, skal du følge kommunens anvisning. Kommunerne vil normalt skrive på deres hjemmeside, om isen er sikker i de offentligt søer.

Et godt råd til isfiskeri er at I altid skal være flere afsted. Så kan I hjælpe hinanden, hvis der skulle opstå en nødsituation. Medbring tæpper i bilen, og tag evt. et reb og måske endda issyle med. Det gør det nemmere at komme op, eller hjælpe andre op, hvis en skulle gå gennem isen.

Isfiskeri i Put & Take fiskesø

Det er ikke alle Put & Take fiskesøer der tillader isfiskeri. Se de enkelte fiskesøers regler på dere hjemmeside, eller ved at kontakte dem. Klik på kortet i højre side, for at finde din nærmeste fiskesø.

De fiskesøer som tillader isfiskeri, vil ofte informere om dette ved søen på vinterdage. Mange tjekker istykkelsen, og sætter skiltning op om isen er sikker til at fiske fra.

Udstyr til isfiskeri

Boring af hul med isbor på frossen søVed isfiskeri er det jo nødvendigt at medbringe udstyr til at lave hul på isen. Er du ikke i besiddelse af et isbor, kan du bruge en økse eller en motorsav. Lav et hul på god 20 cm. Det skal være stort nok til at du kan trække fiskene op. Sørg desuden for at holde hullet isfrit, ved at bruge en stor ske eller en kande.

Medbring også en campingstol eller fiskestol, så du ikke skal sidde på isen, og tag et tæppe med til at have over benene, når der skal siddes og ventes ved hullet i isen.

Påklædning til fisketuren på isen

Sørg for at tage varmt tøj på, da en dag på isen er hundekoldt. Tag gerne et par ekstra strømper på, og en bluse mere, så det bliver nemmere at stå i mod kulden. Det er ligegeledes vigtigt med varmt fodtøj. Et par kondisko kan hurtigt blive for kolde, så overvej vinterstøvlerne eller andet fodtøj med for i.

Isfiskeri med powerbait

Vil du fiske med powerbait skal du være opmærksom på at fiskene typisk står helt nede ved bunden eller lige over. Du skal derfor sørge for at fiske ved bunden, eks. En halv meter over bunden. D kan prøve at starte med a lade din powerbait gå helt ned på bunden, og så trække en smule op. Så passer det cirke. Får du ikke nap, kan du evt. prøve at “hoppe” lidt op og ned på bunden med agnen, så du rører lidt op i bunden. De kan vække fiskenes nysgerrighed.

Får du ikke gevinst, så prøv at gå et andet sted hen og bor et nyt hul i isen.

Fiskeri med pirke

En anden effektiv måde at isfiske på er at bruge almindelige små pirke eller balancepirke. Her fisker du også lodret op og ned. Det gælder om at fiske med små ryk, så du kan lokke fiskene til. Sørg også for at stoppe ind i mellem, da fisken nogen gang først hugger til ved stilstand.

Sker der ikke noget det valgte sted, kan du prøve at bore e nyt hul i isen et andet sted på søen.

Isfiskeri med andet fiskegrej

Pirke og powerbait er effektive, men der findes mange andre måder at fiske genmem ishullet på. Prøv dig lidt frem med eks. woblere, ophængerfluer eller levende agn. Det varierer en del hvad der er mest effektivt.

God fisketur på isen, og del gerne dine oplevelser her på siden.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Isfiskeri i Put & take fiskesø, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Debatregler
Ved indsendelse af kommentarer, bruges disse udelukkende på denne hjemmeside. E-mailadressen bruges udelukkende til registrering af kommentaren. Oplysninger videregives ikke til tredjepart, og bruges ikke til markedsføring.)

*