Fiskearter

Guldørred

Guldørreden er en karakterisk fisk i mange Put & Take søer. Den gyldne ørred er flot at se på, nem at spotte, og smager fortræffeligt. Og så giver den dig kamp, da den kan være sværere at overliste, sammenlignet med en almindelig regnbueørred.

Guldørred fra Put & TakeGuldørreden er faktisk en forædlet udgave af regnbueørreden, og gennem mange års avlsarbejde, er det lykkedes at få den karakteristiske gule/orange farve frem, der gør at ørredarten skiller sig markant ud fra de øvrige.

De førnævnte egenskaber, gør guldørreden til en populær fisk i Put & Take søerne, og arten vinder større og større udbredelse herhjemme.

Det er en meget visuel fisk, og med guldørreder i søen, kan det give et hak opad i motivationen hos lystfiskerne, når de kan se at der er fisk i søen.

Fremavlet efter års arbejde

Guldørreden er et resultat af mange års avlsarbejde, og ørreden er en krydsning af to regnbueørredarter – Donaldson og Camlops.

Manden bag guldørreden er Svend Pape, som drev Purhus Dambrug. Målet var en god konsumfisk, med god smag og lækkert kød. Fisken blev introduceret som konsumfisk allerede i 80’erne, men vinder nu også indpas i danske Put & Take søer.

Rettighederne er afhændet, og flere dambrug producerer nu de gyldne ørreder, så P&T søer over hele landet, kan præsentere guldørreden blandt deres faste ørredarter.

Hårdfør og aktiv ørredart

Ørrederne har samme egenskaber, som den klassiske regnbueørred. De er hårdføre, og kan tåle store udsving i temperatur og iltforhold. Med guldørrederne er det endda endnu mere udpræget, og det gør fiskene perfekte til Put & Take.

Guldørrederne er ofte mere aktive om sommeren, da de er meget varmetolerante, og bedre tåler temperatur- og iltforholdene der. De er derfor ikke helt så dovne og inaktive, som de øvrige ørredarter.

Ørrederne bliver ikke helt samme størrelse som regnbueørreder, men opnår typisk en størrelse på op til 6 kg. Danmarksrekorden er i skrivende stund, på lige over 7 kg.Guldørreder i overfladen

Sådan fanger du en guldørred

Guldørreden kan i store træk, fanges på nøjagtigt samme metoder, som de øvrige ørredarter i PT. Men den kan dog være lidt sværere at overliste, og ses ofte svømme “dovent” rundt, uden synlig interesse for den agn, man præsenterer for den.

I perioder kan det være nødvendigt at provokere fisken til hug, frem for at pirre dens spiselyst.

Guldørreder ses ofte i flok, hvor flere svømmer rundt i nærheden af hinanden. Her kan du have en fordel, da de så vil konkurrere med hinanden, og lettere kan tirres til hug. 

Gul til guld

Fra lystfiskere landet over høres en betragtning, som er relevant at have i baghovedet, hvis du er på jagt efter guldørreden. Det ser ud som om, at den har en forkærlighed for agn, i samme farve som den selv.

Prøv derfor med gullige, orange og rødlige farver på din agn, hvad enten det er Powerbait, spinnere, blink, fluer osv. 
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Guldørred, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Debatregler
Ved indsendelse af kommentarer, bruges disse udelukkende på denne hjemmeside. E-mailadressen bruges udelukkende til registrering af kommentaren. Oplysninger videregives ikke til tredjepart, og bruges ikke til markedsføring.)

*