Fisketips

Bobleflåd med flue – nemt fluefiskeri i Put and Take

En effektiv fiskemetode til Put and Take, specielt i sommermånederne, er fiskeri med flue efter et bobleflåd.

Det er en form for fiskeri, hvor alle kan være med, da det som sådan ikke minder ret meget om rigtigt fluefiskeri, og ikke kræver en speciel fluefiskestang.

Bobleflåd med flue

Bobleflåd med flue

Du skal bruge et standard bobleflåd, som kan købes de fleste steder hvor der sælges fiskegrej. Størrelsen bestemmer du selv, ligesom du selv kan vurdere hvor meget vand du vil putte i bobleflåddet. Størrelsen og mængden af vand afgør hvor langt du kan kaste ud. Med et stort fyldt bobleflåd, kan der kastes meget langt!

Til bobleflåddet skal du nu påsætte et forfang på ca. 2-3 meter. Forfanget kan bestå af en alm. 0,25 fiskeline. I enden af forfanget sættes fluen på. Du kan købe gode Put and Take fluer hos velassorterede fiskegrejsbutikker. Disse er yderst effektive. Men prøv dig frem, hvilken type der er mest effektiv for dig.

Til denne form for fluefiskeri i P&T kan du bruge både tørfluer og vådfluer.

Langsom indspinning af flåddet

Bobleflåd og flue kastes et godt stykke ud i søen, og herefter spinnes der langsomt ind. Spin 4-5 meter ind ad gangen, og hold derefter en pause på 30 sekunder. Spin 4-5 meter ind igen, hold pause, og så videre. Gav det ikke resultat, så prøv at kaste ud igen, denne gang lidt ved siden af den forrige placering, så du får affisket området.

Fisk tidlig morgen og aften

Put and Take fiskeri med bobleflåd med flue kan være en yderst effektiv fiskemetode om sommeren, hvor der fiskes tidlig morgen eller om aftenen.

På de varme dage er metoden ikke ret effektiv midt på dagen, hvor ørrederne i overfladen typisk er dovne og træge. Så start så tidligt som muligt på dagen, eller prøv at slutte dagen af med fiskeri med bobleflåd med flue.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Bobleflåd med flue - nemt fluefiskeri i Put and Take, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Debatregler
Ved indsendelse af kommentarer, bruges disse udelukkende på denne hjemmeside. E-mailadressen bruges udelukkende til registrering af kommentaren. Oplysninger videregives ikke til tredjepart, og bruges ikke til markedsføring.)

*