Put & Take fiskesøer og fiskeparker med fluestrøm

Fluefiskeri er spændende og byder på gode timer i naturen, med spænding og kamp med fiskene. Fluefiskeri foregår oftest i åer, floder og elve, hvor vandet strømmer af sted, og man er helt i kontakt med naturen.

Flere fiskeparker og Put & Take søer er klar over dette, og enkelte tilbyder derfor fluestrømme, hvor der kan fluefiskes i kunstige åer.

Hvad er en fluestrøm?

En fluestrøm er typisk et kunstigt anlagt å-forløb, som består af sving, lige strækninger og småsøer. Ideen er at lægge sig så tæt op af en naturlig å, som muligt, og byde på flere typer fiskesteder, med varierende sværhedsgrad.

Fluestrømmen vil have et flow af vand, da der typisk vil være motorer der sørger for strøm og bevægelse i fluestrømmen.

Fluestrømmene er typisk flere meter brede, og har en vanddybde på godt og vel et par meter. De enkelte fiskeparker varierer lidt fra hinanden.

Nogle steder må der kun fiskes med flue, andre steder er andre typer fiskeri i å-løbene også tilladt.

Herunder finder du en oversigt over fluestrømme i Danmark

Arrild Fiskesø

Arrild Fiskesø byder på en 560 meter lang fluestrøm til fluefiskere. I fluestrømmen er der anlagt 3 pools.
Læs mere om Arrild Fiskesø

Blue Rock, Fyn

Hos Blue Rock åbnede der i 2013 en flot ny fluestrøm. Fluestrømmen har en længde på godt 1,6 km. Å-løbet går gennem 2 søer, og vil i alt være på ca. 18.000 m2 vandspejl. I fluestrømmen bliver der udsat diverse ørredarter.
Læs mere om Blue Rock.

Højrupgaard Put & Take, Fyn

Højrupgaard byder på en 450 meter lang snoet fluestrøm. Højrupgaard Put & Take ligger på Midtfyn i naturskønne omgivelser.
Læs mere omHøjrupgaard Put & Take.

Oxriver, Vestjylland

Med godt 40.000 m2 søer og fluestrøm, er Oxriver en af Danmarks største fiskeparker. Oxriver’s fluestrøm er på ca. 1 km, og byder på masser af sving, en dybde på op til 2,5 meter og en bredde på 7-9 meter. Her kan bl.a. fiskes efter bækørred og regnbueørred, mens der periodisk også udsættes laks i fluestrømmen.
Læs mere omOxriver.

Tusaagaard Put and Take, Midtjylland

Hos Tusaagaard ved Karup i Midtjylland, er der et cirka 900 meter langt å-forløb, hvor der kan fiskes efter diverse ørredarter. Åen har strøm og løber ud i den store sø. I åen udsættes der fisk op til 11 kg.
Læs mere om Tusaagaard Put and Take.

(3,50 - 2 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler