Aktuelt

Anmeldelse af Nyvang Fiskesøer

Lige uden for den lille landsby Espe på Midtfyn, ligger Nyvang Fiskesøer. Put and Take søerne får gode anmeldelser her på hjemmesiden, så derfor slog jeg et smut forbi i pinsen.

Nyvang Fiskesøer består af 2 fiskesøer på i alt ca. 11.000 m2. Søerne er nogenlunde lige store. Den første sø blev gravet ud tilbage i 2003, og sø 2, kom til nogle år senere.

Søerne har en max. dybde på godt 4 meter.

Nyvang Fiskesøer på Midtfyn
Søen tættest ved vejen

Fisk i søen

I Nyvang Fiskesøer udsættes der primært regnbueørreder. Ind i mellem udsættes der også både guldørred, kildeørred, bækørred og brødding. I folderen står der, at der udsættes fisk op til 8 kg. Dem jeg så og fangde, lå dog alle lige over et kilo.

Klart vand og flot natur

Søerne får vand fra naturlige kilder, og beskrives derfor som meget klarvandede og rene. Det kan jeg kun være enig i. Det er uden sammenligning den mest klarvandede sø, jeg har fisket i, og man kan nemt se helt til bunden, et godt stykke ud i søen. Området er meget idyllisk placeret i landlige omgivelser, og med rigt dyreliv omkring. Masser af fugle i området, og fiskeriet blev akkompagneret af en række frøer/tudser, som holdt “koncert” ofte.

Besværligt spinnefiskeri

Trods det klare vand, var der i den ene sø, den længst væk fra vejen, en del grøde langs kanterne, og lidt nede i vandet. Spinnefiskeri var derfor ikke uden udfordringer, da der næsten hver gang, skulle pilles lidt grøde af krogen.

Oplagt til fluefiskeri

Der er meget åbent omkring søerne, oså er man til fluefiskeri, bør der være muligheder her. Der er i hvert fald ikke meget til at stå i vejen, når linen skal svinges frem og tilbage.

Nyvang Fiskesøer på Midtfyn
Søen længst væk fra vejen

PowerBait var nøglen

Jeg indledte fisketuren med en tur rundt om søerne, med spinnestangen. Men det gav ikke andet end frustrationer, så jeg foretog et taktisk skift til PowerBait i stedet. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé!

Jeg har det sidste stykke tid, haft rigtig god erfaring med en kombination af rød og grøn PowerBait, så det var det jeg lagde ud med. En rød kugle bait på den ene side af trekrogen, og en grøn på den anden. Klem baiten sammen, og lav en dråbeform. Baiten får til sidst et lille twist i enden, så den roterer bedre i vandet. Baiten blev monteret på godt 1 m fluorocarbon forfang, efter et bobleflåd. Lige over krogen blev sat et lille bly, så fiskedybden blev holdt på godt 1 meters dybde. Herefter fiskes der med langsom indspinning.

Der var aktivitet med det samme. Små forsigtige nip til baiten, og så endelig en der huggede for alvor. Fisk på land, og opskriften var fundet.

Sjældent har jeg oplevet så meget aktivitet, omkring ens agn. Agnen nåede dårligt at lande, før fiskene prikkede til det. De næste par timer gav yderligere 4 fisk. Alle 5 taget inden for en radius på ca. 10 meter, knapt midt i søen længst væk fra vejen.

Nyvang Fiskesøer på Midtfyn
Nyvang Fiskesøer set fra den sydligste ende

Faciliteter, priser og åbningstider

Ved søerne findes der de typiske faciliteter. Borde, bænke, toilet, renseplads, køleskab og så en række overdækkede pavillioner, til læ og overdække for sol og regn.

Se priser og åbningstider her.

Regnbueørreder fanget i Nyvang Fiskesøer på Midtfyn

Samlet vurdering

Alt i alt var turen til Nyvang Fiskesøer en meget positiv oplevelse. 5 fisk blev det til, på de 3 timer, jeg var der. Dertil en masse aktivitet, og tegn på liv i søen.

Det hele akkomapgneret af dyreliv og naturen omkring en.

Fiskene var flotte, dog ikke så store, men smagte fortræffeligt.

Det er helt sikkert ikke min sidste tur til Nyvang Fiskesøer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
Anmeldelse af Nyvang Fiskesøer, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

(Debatregler
Ved indsendelse af kommentarer, bruges disse udelukkende på denne hjemmeside. E-mailadressen bruges udelukkende til registrering af kommentaren. Oplysninger videregives ikke til tredjepart, og bruges ikke til markedsføring.)

*