Sådan fanger du fisk i børnesøen

Børnesøen i en Put & Take kan være et godt sted at fange sin første fisk. Der er typisk mange fisk i, så fangstchancerne er gode. Men hvordan fanger børnene nemmest fisk? Få tips til fiskeri i børnesøen herunder.

Fiskeri med mindre børn er ofte et spørgsmål om hvor stor tålmodighed de har. Koncentrationsevnen er ofte lille, så der skal helst ske noget. En lang periode uden fisk, kan være lig med mistet koncentration, lyst til at fiske, og måske en dårlig fisketur som følge deraf.

Skal barnet bevare interesse for fiskeri, skal det helst fange fisk.

Se hvordan du nemt kan fiske her.

Prop / flåd med PowerBait eller regnorm

Noget af det sjoveste og mest effektive er fiskeri med flåd. Her kan barnet virkeligt holde øje med om der er aktivitet, da flåddet vil afsløre når en fisk piller ved maddingen.

Setuppet er meget simpelt. Du skal foruden fiskestangen bruge et lille flåd, en krog, et lille stykke belastning, en svirvel og gerne et stykke forfangsmateriale i fluorocarbon. Flåddet jeg bruger er typisk et lille bobleflåd, men du kan bruge de fleste slags flydende flåd. Fiskestangen kan være hvad som helst. Der er sjældent behov for lange kast, så en 6-8 fods spinnestang er helt fin.

Bobleflåddet sættes på hovedlinen. For enden sætter du en svirvel. Nu skal du bruge 40-50 cm fluorocarbon forfang. Dette sættes på svirvlen og med en lille krog i den anden ende. Jeg klemmer gerne et lille bly på helt nede ved krogen. Det er belastningen der skal sørge for, at flydende PowerBait holdes i den ønskede dybde.

Nu er setuppet klar.

På krogen kan du bruge PowerBait eller en regnorm. Bait er klart det nemmeste. Klem en lille klump på, og kast ud. Husk det er typisk mindre fisk der er i børnesøen, så det skal bare være en lille klump der dækker krogen.

Du kan justere din fiskedybde ved at bevæge flåddet op og ned på linen. Jeg starter gerne med cirka 0,5 meter under flåddet. Prøv dig frem. Hvis der ikke er aktivitet, trækker du flåddet 20 cm op. Og så fremdeles indtil du rammer den rigtige dybde.

Det setup virker tæt på altid i en børnesø.

Find den nærmeste børnesø her.

Avanceret fiskeri i børnesøen

Du kan selvfølgelig også fiske med alle andre typer fiskeri i børnesøen. Skulle ovenstående (mod forventning) ikke virke, må du prøve dig lidt frem. Det kan være et gummidyr, en lille spinner eller andet.

Læs mere om det forskellige fiskeri her:

(5,00 - 1 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler