Kalorier i ørred

Kalorier og kcal i ørredFisk er sundt. Også din ørred fra Put & Take søen. Men hvor mange kalorier indeholder ørred? Bliv klogere på energifordeling, vitaminer og mineraler i ørreder her.

Din friskfangede ørred hører til i kategorien mellemfed fisk. Den er rig på protein, fedt, vitaminer, mineraler og indeholder bl.a. de sunde Omega 3-fedtsyrer.

Hvor mange kalorier er der i ørred?

Din ørred fra Put & Take søen er lidt federe end den vilde ørred fra hav eller å. Ørreden indeholder 145 kcal (kalorier), mens den vilde ørred indeholder 132 kcal.

Ørred Kalorier pr. 100 gram
Ørred, regnbue-, rå 145 kcal pr. 100 gram
Ørred, dam-, sø-, rå 145 kcal pr. 100 gram
Ørred, hav-, rå 132 kcal pr. 100 gram

Mængden af kalorier pr. 100 gram fødevare, kaldes også energitæthed (kalorietæthed).

Energifordeling i ørred

Energifordelingen i din regnbueørred fordeler sig således:

Protein: 51,6 E%
Fedt: 48,4 E%
Kulhydrat: 0,0 E%
Kostfiber: 0,0 E%
Energifordeling i 100 gram ørred

Næringsindhold i 100 gram regnbueørred

Indhold pr. 100 gram spiselig del af ørred fanget i Put & Take (fra dambrug).

Indhold pr. 100 gram:
Energi: 607 kJ / 145 kcal
Fedt: 7,8 g
– heraf mættet: 1,474 g
– heraf enkeltumættet: 2,586 g
– heraf flerumættet: 1,926 g
Kulhydrat: 0 g
– heraf sukkerarter: 0 g
Kostfibre: 0 g
Protein: 18,7 g
Salt: 0 g

Vitaminer pr. 100 gram ørred:
A: 16,9 µg
B1: 0,1 mg
B2: 0,14 mg
B3: 3,5 mg
B5: 1,95 mg
B6: 0,539 mg
B9: 16 µg
B12: 3,36 µg
C: 1,1 mg
D: 13 µg
E: 0,65 mg

Mineraler pr. 100 gram:
Jern: 0,7 mg
Jod: 10 µg
Kalk: 20 mg
Kalium: 414 mg
Kobber: 0,04 mg
Krom: 1,68 µg
Magnesium: 30 mg
Mangan: 0,04 mg
Molybdæn: 10 µg
Natrium: 53 mg
Nikkel: 0,844 µg
Selen: 17,3 µg
Zink: 0,44 mg

Andet:
Indhold pr. 100 gram
Vand: 72,2%

Omega-3 fedtsyrer i ørred

Omega-3 fedtsyrer er en samlet betegnelse for en række fedtsyrer, der er vigtige at få fra den mad, du indtager. Heraf kommer de langkædede omega-3 fedtsyrer DHA (docosa-hexaensyre) og EPA (eikosa-pentaensyre) især fra fede og mellemfede fiske. Heriblandt ørred.

Det anbefales at mindst 1% af energien i den mad du spiser, kommer fra omega-3 fedtsyrer. Og da fisk er en hovedkilde til Omega-3. anbefales det i de officielle kostråd, at du skal spise mindst 350 g fisk om ugen. Heraf mindst 200 g fed fisk som eksempelvis ørred.

Regnbueørred indeholder 1,3 gram EPA+DHA (omega-3) pr. 100 g.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Læs også om ørreders holdbarhed efter fangst.

Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler