God fiskestang til Put & Take fiskeri

Skal du ud og have fat i en ny fiskestang til brug til put & take fiskeri, er der flere ting du bør verveje inden du vælger fiskestang. Herunder får du en række råd til, hvad du bør se efter når du køber fiskestang til put & take fiskeri.

De indledende overvejelser til fiskestangen

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er: hvordan vil jeg fiske? Skal det være medefiskeri, fluefiskeri eller spinnefiskeri? Det type fiskeri du foretrækker bør være det du køber fiskestang til.

Hvor meget vil du ofre på en ny fiskestang? Fisker du kun et par gange om året, er det ikke sikkert at det er nødvendigt med en dyr specialstang. Her kan du nøjes med en universalstang, eller en billig model, som du kan bruge til det hele.

Er du til gengæld inkarneret lystfisker, vil du sikkert ikke stille dig tilfreds med en billig stang, men vil have god kvalitet, der passer til den type fiskeri, som du er ude efter.

Fiskestænger fås i mange prisklasser, lige fra de billige til et par hundrede kroner og op til flere tusinde, for mærkestænger i super kvalitet.

Put and take fiskestangens længde

Længden af fiskestangen afhænger af fiskeritypen. Ved fiskeri med blink, woblere og spinnere  behøver fiskestangens længde ikke være specielt lang. Typisk vil du skulle kigge efter en fiskestang på 7-9 fod (210-270 cm).

Fisker du med flåd, og bruger eks. orm eller powerbait, kan det være en fordel med en lidt længere fiskestang. Den ekstra længde vil hjælpe dig med at styre flåddet. Kig her efter en fiskestang på 8-10 fod (240-300 cm).

Fiskestangens kastevægt

Kastevægten giver et peg om hvilke vægt, sm stangen fungerer bedst med. Er stangen noteret til en kastevægt på eks. 8 til 15 gram, betyder det at fiskestangen fungerer bedst med endegrej i det interval. Du kan sagtens sætte tungere endegrej på, men kastes vil blive mere kejtet og upræcist.

Aktion på stangen

Når man snakker fiskestænger støder man også på begrebet aktion, som er et udtryk for stangens bevægelighed. Til fiskeri i put & take fiskersøer, vil det normalt være bedst med en fiskestang med topaktion eller helaktion.
Topaktion betyder at stangen vil have en blødere og mere fleksibel øverste del. Det gør fiskestangen mere præcis, og derfor vil det ofte være denne type fiskestang, som anvendes til fiskeri med blink, woblere og spinnere.

Helaktion bruges mere til lange kast, hvor det gælder om at få mere kraft i fiskestangen. Fiskestangen er ikke helt så præcis som med den mere fleksible topaktionsstang.


Fiskestangens vægt

Selve vægten på fiskestangen er også værd at overveje. Skal du fiske aktivt, eks. spinner og mange kast, skal fiskestangen ikke være for tung, da du så hurtigt vil blive træt af a stå med den. Her er en lettere fiskestang at foretrække.

Hvor skal du købe din næste fiskestang?

Fiskestænger kan købes både i sportsbutikker og store varehuse. De bedste stænger og rådgivning får du dog i fiskegrejsbutikker, som har ekspertisen til at hjælpe dig med at anskaffe den rigtige fiskestang.

Du kan også købe din stang online ien af de mange webshops der sælger fiskegrej. Se en oversigt over fiskegrejsbutikker her på siden.

Et bud på en fiskestang til P&T søen

Der er mange gode stænger derude, til meget variende priser. Er du på udkig efter en god stang, til en ok pris, kan du overveje en Shimano Beastmaster. Disse fungerer glimrende til både spin og bombarda i P&T søen.

Et par priseksempler på gode Put & Take fiskestænger.

(4,30 - 10 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Related Posts