Friskfangede regnbueørreder smager skønt. Herunder finder du en simpel, men velsmagende opskrift på regnbueørreder.
Ingredienser:
Regnbueørred
Olivenolie
4 spsk hvidvin
To skiver citron
1 løg
Champignons
Salt og Peber
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200 grader.
Vask fiskene godt og placer dem herefter på et stort stykke folie i et ovnfast fast. Sørg for at folien er stor nok til at du kan pakke fiskene helt ind. Form gerne folien, så væsken ikke umiddelbart kan løbe ud.
Fyld fiskene med citron, løg og champignon i skiver. Kværn også lidt salt og peber ind i fiskene. Hæld en god sjat olivenolie, og 2 spsk vand og 2 spsk hvidvin hen over regnbueørrederne.
Kværn salt og peber hen over fiskene.
Nu folder du folien op omkring fiskene, så de pakkes helt ind. Klem kanterne godt sammen, så pakkerne er helt tillukkede.
Fadet kommes ind i oven hvor det skal stå ca. 25. min.
Server fiskene med kartofler og en god salat.
4 kommentarer
Kan jeg gemme resten af fisken til dagen efter?
Hej Karin
Ja, det kan du godt. Opbevarer du resterne i køleskabet, så kan du godt spise det dagen efter.
Hej,allesammen,
jeg ved ikke om dette er det rigtige forum,men nu forsøger jeg.
Jeg har ved flere lejligheder fanget regnbuer, som smager af mudder (den smag kender de fleste vel). Men hvad er årsagen og hvad kan man gøre ved det? Ved godt at vi ikke taler om havørred.
Har nogen et godt bud??
Hej Bjarne
Det er en kendt problemstilling, som kan optræde under visse betingelser. Ikke alle søer rammes af det.
Har faktisk lavet en artikel omkring det tidligere. Prøv at se her: https://www.fiskesoerdanmark.dk/fiske-ordbog/muddersmag/