Fiskeri forbudt!

Fiskeri i Put & Take fiskesøer skal forbydes, mener Det Dyreetiske Råd. Det er i hvert fald rådets anbefaling i en netop udgivet rapport.

Fiskeri forbudt i Put & Take

Det Dyreetiske Råd er et rådgivende organ, der blev dannet i 1992 i henhold til Dyreværnsloven af 6. juni 1991. Rådet rådgiver fødevareministeren i sager om etiske hensyn til dyrevelfærd i Danmark.

Rådet offentliggjorde torsdag d. 19. september 2013 en større rapport, eller Udtalelse om lystfiskeri, hvor de bl.a. har set en del på lystfiskeri i Put & Take fiskesøer i Danmark.

Dyreetisk Råd mener at der kan være etiske og dyrevelfærdsmæssige problemstillinger forbundet med lystfiskeri i Put & Take søer. Fiskene opdrættes i dambrug som produktionsdyr, men bliver sat ud i en lukket sø, så vi lystfiskere kan fange dem.

Rådets medlemmer slår ned på det etiske i det at opdrætte og udsætte fisk, kun med det formål at tilgodese lystfiskernes hobby. Fiskene bliver endvidere udsat for unødig belastning, på deres vej til fiskesøen.

Når de samlede hensyn er vurderet, anbefaler rådet at Put & Take fiskeri ikke længere skal være tilladt i Danmark.

Kampagner og information kan være vejen frem

Er et total forbud ikke aktuelt, foreslår rådet at der skal ske en øget formidling af information til lystfiskerne om, hvordan fiskene skal håndteres så skånsomt som muligt og aflives korrekt.

Det kunne være i form af kampagner, brochurer eller obligatoriske kurser. Rådet er desuden enige om at der lovmæssigt bør fastsættes en række velfærdsrelevante krav til godkendelse og drift af Put & Take søer.

Et forbud er en overilet reaktion

Rapporten og den store medieomtale har fået flere lystfiskere til at stå frem og forsvare Put & Take fiskeriet. Danmarks Sportsfiskerforbund vil hellere højne lystfiskernes viden om fiskeri, frem for at forbyde Put & Take-fiskeri.

Forbundet rådgiver og informerer løbende sine medlemmer om det at være en god lystfisker, og mener at den information også bør deles ud til de mindre erfarne lystfiskere, som hyppigere optræder ved fiskesøerne.

Simon Agerholm fra Simon’s Put & Take er også hurtigt ude og forsvare lystfiskeriet, og har inviteret Rådets medlemmer til at kigge forbi hans fiskesø, for at vise at fiskene har det rigtigt godt.

Du kan se Det Dyreetiske Råd’s hjemmeside her.

Vil du læse hele udtalelsen fra Det Dyreetiske Råd, kan du finde rapporten her.

Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler