Årets gang ved fiskesøen: August

I August måned ligger vandtemperaturen i fiskesøen højt, hvilket sætter sit præg på fiskeriet. Vandet kan være mere grumset at se på, pga. det varme vand i søerne.

Ørrederne i fiskesøen vil ofte være dovne, når der er masser af sol og varme, og man vil tit kunne se ørreder svømme rundt helt oppe ved overfladen. Det varme vand vil få dem til at søge opad, og blive sløve og træge.

Fisker du efter regnbueørreder, vil du i August have størst chance for fangst, ved at fiske tidligt om morgenen eller om aftenen. I dagstimerne kan det være nødvendigt at eksperimentere lidt, men ørreder kan dog fanges det meste af dagen.

Fisker du i dybe fiskesøer kan det sagtens være en fordel at fiske dybt. Der kan i de dybe søer optræde springlag, som gør at det kun er den øverste den af vandet der er varmt, mens den dybere del er kold. Ørrederne vil ofte stå på de dybe steder på en varm sommerdag.

August er en af de måneder hvor det er mes behageligt med nattefiskeri, og har du mod på at kaste dig ud i en gang fiskeri om natten, skal du fiske højt i vandet.

Spisekvaliteten af regnbueørred topper i August og September, hvor fiskene er ekstra velsmagende.


Fisk efter ål og karper i August

Nattefiskeri kan være en mulighed, og fiskeri efter ål er nu rigtigt godt.

Karper er en af de fiskearter som elsker varmt vand, og August er derfor ofte en god måned til karpefiskeri, da karperne trives rigtigt godt.

Gedder trives ikke så godt i det varme vand, og vil være mindre aktive i August.

Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler