5 typiske fejl, der gør at du ikke fanger fisk i put & take

Oplever du ofte at folk omkring dig fanger fisk, mens du ikke selv fanger nogen? Så er det måske fordi du begår disse typiske fejl.

Ah men for f…… da. Nu fanger de fisk derovre igen. Og de gider bare ikke bide på min krog!

Lyder scenariet som noget du kender?

Så er det måske fordi du begår en eller flere af disse fejl, som man typisk ser ved put & take søen.

1. Du insisterer på at fiske med samme agn hele dagen

I dag fisker jeg med grøn PowerBait! Grøn PowerBait kan sagtens være sagen. Men hvis du ikke fanger noget, skulle du måske prøve noget andet? Nogle dag vil fiskene bare have en bestemt farve, mens de ikke vil røre ved andre farver bait.
Så fanger du ikke noget, så prøv at skifte din agn. Prøv en anden farve bait. Prøv en anden form. Eller prøv måske endda at skifte til en anden type agn. Blink. Spinner. Gennemløber. Flue. Mulighederne er mange.

Se 5 effektive måder af forme din PowerBait på og sådan fisker du med PowerBait.

2. Du bliver stående samme sted hele dagen

Haps! Den bænk snupper jeg lige. Så kan jeg have grejet stående, og sidde ned ind imellem.
Det er meget fint. Men hvad nu hvis fiskene ikke er i det område? Så øger du chancen for at trække en nulbon betydeligt.
Overvej at skifte plads ind i mellem. Er der ikke aktivitet? Så prøv et nyt sted ved søen. Gå en tur rundt om søen, og se om du kan se fisk eller aktivitet. Sørg for at få affisket vandet.

3. Du fisker i samme dybde

Fisker du i samme dybde hele tiden, kan det også minimere dine chancer. Fisker du altid 1 meter under flåddet, og fiskene står på bunden i den 6 meter dybe sø. Ja så er der ikke så stor chance. Prøv dig lidt frem med dybden. I kolde og meget varme perioder, skal du måske fiske nær bunden. Mens du i mere behagelige temperaturer skal fiske i midten eller toppen af vandet.
Igen. Mærker du ikke aktivitet. Så prøv at justere din dybde. Det kan svinge fra dag til dag, hvor fiskene opholder sig.

4. Du koncentrerer dig ikke om fiskeriet

Snakker du i telefon, eller på anden måde mister koncentrationen, risikerer du at gå glip af de små tegn på aktivitet. Eller du misser måske endda et hug, fordi du står og snakker i telefonen. Sørg for at holde fokus. Så har du bedre føling med hvad der foregår, og øger dine chancer for at fange fisken.

5. Du overdimensionerer grejet

Måske har du overdimensioneret grejet lidt? Fisker du eksempelvis med et stort bobleflåd, fyldt til bristepunktet med vand? Så prøv at se det fra fiskens side. Tager den din agn, og mærker modstand når den skal trække dit tunge flåd ned. Ja så er der gode chancer for at den spytter den ud igen. Krogen behøver heller ikke kunne bruges til at fange hvaler med. Små kroge str. 10-12 er superfine. En tynd forfangsline kan også være sagen. Du behøver ikke nødvendigvis en 0,5 mm line der kan holde til et tons. Små tynde flåd, eller måske gennemløbsflåd som bombarda, kan også øge dine chancer.

Se hvordan du kan komme i gang med bombarda-fiskeri

Prøv at følge nogle af ovenstående råd. Så skulle du meget gerne øge dine chancer, for at få fisk med hjem.

(3,71 - 14 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler