Plastic in the basket

Måske har du hørt om begrebet før. #PlasticInTheBasket. Et helt igennem beundringsværdigt initiativ, vi her vil slå et slag for også.

Plastic in the basket

Plastic in the basketball startet som et online fænomen af lystfiskeren Nikolaj Korsholm. En del er måske støt på ham rundt omkring ved kysterne. Men også i fiskeprogrammet Modhug, kan du have set ham.

Det går i meget enkle træk ud på, at du samler det plastik op, som du støder på under fisketuren. Det kunne være i linekurven, når du som fluefisker er ude med snøren. Deraf navnet basket. En pose fungerer dog mindst lige så godt, og er lige til at putte i den nærmeste skraldespand.

Tanken er at vi som fiskere tilbringer mange timer ved vandet, og derfor også ser de store mængder plastik som havet og naturen fyldes med. Hvis vi alle tager en lille del, når vi er afsted på fisketur, vandretur, joggingtur eller skovtur, ja så er der trods alt det mindre skrald i naturen.

Og det samme gælder såmænd en fisketur i den lokale put and take. Det er næsten på hver fisketur, at jeg støder på stumper af fiskeline, et tomt powerbaitglas, en øldåse eller lignende. Gør en god gerning og fjern det, når nu vedkommende der smed det, ikke var voksen nok til at gøre det.

Se Nikolajs officielle video her.

Hatten af for Nikolajs initiativ. Støt op om det. Så får vi alle bedre naturoplevelser.

#PlasticInTheBasket

Du kan finde mere om #PlasticInTheBasket på flere sociale medier.

Instagram

Eller søg efter hashtagget #plasticinthebasket

Se også nyhedsudsendelse med Nikolaj her.
https://www.tvmidtvest.dk/artikel/nikolajs-ide-faar-lystfiskere-til-samle-plastik-i-naturen?v=0_s3bwzxbp

Også TV2 Fyn har nævnt det.
https://www.tv2fyn.dk/artikel/rappenskraldere-og-sportsfiskere-frivillige-tager-skraldet

(5,00 - 1 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Related Posts

Skriv en kommentar

Se vores debatregler