Fisketegn – se reglerne og hvor du kan købe lystfiskertegn til fiskeri

Ønsker du at fiske langs de danske kyster, er det påkrævet at du har købt et gyldigt fisketegn. Ellers risikere du en bøde. Herunder kan du se hvilke regler der gælder for lystfiskeri i Danmark, og se hvor du kan erhverve fisketegnet.

Reglerne for lystfiskeri langs de danske kyster er forholdsvis simple. Er du mellem 18 og 65 år gammel, er det påkrævet at have et gyldigt fisketegn, hvis du ønsker at fiske i havet.
Personer der er yngre eller ældre end denne aldersgruppe, behøver ikke at købe et fisketegn, for at fiske langs kysterne.

Har du allerede erhvervet et fritidsfiskertegn (for fiskeri med eks. garn og ruser), behøver du heller ikke et lystfiskertegn.

Undgå en bøde med et fisketegn
Er du ikke i besiddelse af et gyldigt fisketegn og bliver udsat for kontrol, vil du modtage et bødeforlæg på 750,-


Hvad koster et fisketegn?

Et lystfiskertegn til dig der fisker med almindelig fiskestang, ligger dig i den rigtige billige ende. Pr. februar 2021 er prisen flg.:
Fisketegn til én dag: 40 kr.
Fisketegn til én uge: 130 kr.
Fisketegn til et år: 185 kr.

Priserne er skruet sammen, så det næsten altid vil kunne betale sig at købe fisketegn til et år ad gangen. Og mon ikke de fleste kan undvære de 185 kr. det koster.

Hvor kan du købe fisketegn?
Fisketegn kan erhverves flere steder. Går du et smut på posthuset, har du mulighed for at betale et fisketegn der. Her kan du købe både et fritidsfiskertegn (det blå girokort) og et lystfiskertegn (det grønne girokort). Du kan oftest også erhverve et tegn på turistkontorer, campingpladser og i butikker der sælger fiskegrej.

Du kan også købe fisketegnet online, ved at klikke ind på fisketegn.dk
Her kan du også købe fisketegnet direkte fra din mobiltelefon. Klik ind på www.fisketegn.dk, hvorefter du automatisk vil blive stillet videre til en mobilvenlig udgave, hvor du kan købe fisketegnet. Her kan du i øvrigt også læse om fredning, fiskepleje og meget mere.

Du kan også købe fisketegn på borger.dk, hvor du kan bestille det fra din egen kommune.

Hvor må du fiske?
Fisketegnet giver adgang til fiskeri i saltvand i Danmark. Derudover må du fiske i naturlige ferske vande, hvis du har ejerens tilladelse til dette. Du må desuden fiske i eks. kanaler og grøfter, som er menneskeskabt som en del af de naturlige vandløb.

Hvad med put and take og fiskesøer?
I ferske vande som fx put and take’s og fiskesøer, skal ejeren af fiskevandet give tilladelse til at du må fiske der. Et fisketegn gælder derfor ikke til disse typer vande.

Normalt skal du dog ikke have fisketegn for fiskeri i fiskesøer og put and takes, da du jo betaler ejeren af søen, for at du må fiske der i et givent tidsrum.

Fiskeri i åer kræver et fiskekort
Ønsker du at fiske i søer og vandløb kræver det, udover fisketegnet, at du får tilladelse af ejeren, da fiskeretten normalt er privat. Lystfiskerforeninger har dog ofte sikret sig lov til at fiske i dele af vandløb og søer, og igennem disse kan du købe fiskekort til et bestemt fiskested. Priserne for et fiskekort varierer meget fra sted til sted, men regn med 50-150 kr. for en dags fiskeri. Uge- og årsfiskekort vil ofte også være tilgængelige. Men tag fat i din lokale lystfiskerforening, for at høre nærmere om mulighederne.

Du kan også klikke ind på https://www.fiskekort.dk/ for at læse mere om priser og fiskevande.

(3,92 - 13 stemmer)
Loading...
3 kommentarer
0

Related Posts

3 kommentarer

Erik Jørgensen juni 5, 2019 - 6:24 pm

Er der nogen regler om hvor tæt man må fiske ved udløb.
F.eks. Ved Norsminde
V.h.erik

Svar
FiskesøerDanmark marts 10, 2019 - 6:13 am

Hej Ann
Hvis du er over 65, behøver du ikke at købe fisketegn til fiskeri i de danske farvande.
Se de gældende regler her:
https://fisketegn.fiskeristyrelsen.dk/fisketegn/common/helpShow.jsp?userType=FAQ

Men husk at det i put and take stadig er nødvendigt at købe fisketid. Også selv om du er pensionist. Nogle søger tilbyder dog billigere priser til pensionister.

Svar
Ann Kristensen marts 7, 2019 - 1:55 pm

Er fisketegn billiger for pensionister?

Svar

Skriv en kommentar

Se vores debatregler