Trout Jerky

Loading...
Trout Jerky
Tilberedelsestid: 24 timer PT720M PT540M

Måske du kender Beef Jerky? Er du vild med det, skal du prøve tørret ørred. Trout Jerky er en lækker snack, der er sund, smager godt og er nem at lave. Se opskrift på Trout Jerky herunder.

Jerky er betegnelsen for tørret og saltet kød. Metoden har historisk set været brugt som konserveringsmetode. Men i dag er det ofte brugt til snacks som Beef Jerky.

Jerky kan også laves med fisk. Eksempelvis dine ørreder fra Put & Take søen. Og det smager fantastisk.

Opskrift på Trout Jerky


Ingredienser:
Pr. halve kilo ørred, skal du cirka bruge:

1 dl teriyaki sauce eller soya sauce
1 spsk. brun farin
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. olivenolie
1/2 tsk. friskkværnet peber
500 gram ørredfilet


Fremgangsmåde:
1. Put sauce, farin, hvidløg, olie og peber i en gryde.
2. Opvarmes ved lav varme. Rør rundt til farinen er smeltet.
3. Marinaden afkøles.
4. Ørreden skæres i skiver. 1/2-1 cm brede eller efter smag. Gerne på langs ikke på tværs af fileten.
5. Put fiskestykkerne i en frysepose og hæld marinaden ned til den.
6. Ælt fisken rundt i marinaden, luk posen og sæt det i køleskabet i mindst 6-8 timer.
7. Hæld blandingen i en sigte og dryp af i 5-10 minutter.
8. Dup fiskestykkerne tørre med køkkenrulle.
9. Indstil din ovn på lav temperatur. 65-70 grader. Brug evt. indstillingen langtidsstegming, hvis din ovn kan det.
10. Placér fiskestykkerne på en ovnrist, så de ikke rører hinanden. Hav evt. en bradepande under til afdryp.
11. Fisken bages i 10-12 timer eller mere, til den får den ønskede jerky-konsistens.
12. Fisken afkøles og er klar til spisning.

Har du en dehydrator, kan denne også bruges. Her skal fisken typisk have ca. 4 timer ved 65-70 grader.

Fisken kan opbevares i lufttæt boks i op til 1 måned. Opbevares mørkt og køligt. I køleskab kan din Trout Jerky holde sig 4 til 6 mdr.

TIP! Du kan eksperimentere med krydderier for at opnå lidt mere bid i din jerky. Prøv dig evt. frem med eks. chili, chipotle eller cayenne. Kun fantasien sætter grænser.
Loading...
0 kommentar
0

Skriv en kommentar