Gravad ørred

(5,00 - 1 stemmer)
Loading...
Gravad ørred
Tilberedelsestid: 2 dage PT2880M PT30M

Gravad ørred er en lækker ret, der passer perfekt til frokostbordet. Og det er let at lave, med dine hjemmefangede ørreder. Se opskriften herunder.

Ørreder fra dit Put & Take-fiskeri kan tilberedes på mange måder. En af de lækre måder at servere ørred på, er gravad ørred. Og det er super let at lave, og kræver ikke megen forberedelsestid.


Ingredienser:
2 ørredfiletter. I alt ca. 2 kg.
100 gram salt
100 gram rørsukker eller alm. sukker
3 spsk. tørret dild
Peber

Dilddressing:
1 bundt frisk dild
1 dl neutral olie
½ dl hvidvinseddike
½ dl sød sennep / dijonsennep
2-3 spsk. brun farin
salt og peber


Fremgangsmåde:
Inden du kaster dig over at lave gravad ørred, skal du have fileteret din fangst, så du får et par gode ørredsider. Fisken skal først fryses ned. Den skal være gennemførslen, så eventuelle parasitter slås ihjel. Fødevarestyrelsen anbefaler 1 døgn ved højest -24 grader. Men ellers giv den 10 dage i fryseren.

Den optøede fisk afbenes med en pincet eller lille tang.

Salt, sukker, dild og peber blandes sammen. Det fordeles ud på de 2 fileter med 1/4 på hver side.

Læg nu de 2 fileter ovenpå hinanden, med kødsiden vendt mod hinanden. Herefter lægges de i en stor frysepose.

Fjern overflødig luft. Enten ved at klemme det ud, eller suge det ud af posen. Bind herefter knude på posen, og placér den i et fad i køleskabet.

Den gravede fisk skal nu trække 2 døgn i køleskabet. Vend den et par gange undervejs.

Den færdiggravede ørred skæres til sidst i tynde skiver. Skindet skal ikke spises, og kasseres inden servering.

Servér din gravad ørred til rugbrød eller franskbrød, gerne med dilddressing (rævesovs) til.

Dildressingen
Rør farin, hvidvinseddike og sennep godt sammen, så sukkeret er opløst.

Olien tilsættes forsigtigt, under piskning.

Hæld dilden i, og smag derefter til med salt og peber.
(5,00 - 1 stemmer)
Loading...
0 kommentar
0

Skriv en kommentar