Sprøde butterdejspakker med ørred og spinat

Loading...
Sprøde butterdejspakker med ørred og spinat
Tilberedelsestid: 55 min PT25M PT30M

En lækker måde at servere friskfanget ørred på, er lækre sprøde butterdejspakker med spinat. Opskriften er simpel, og meget velsmagende.

Ingredienser:
Ørred
Frisk spinat
Creme Fraiche
Salt
Peber
Citronsaft
Krydderurter efter eget valg
Butterdej
Evt. æg


Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200 grader.
Rens og vask fisken, og fjerne hoved og hale på den. Pak den derefter ind i aluminumsfolie, og bag den i ovnen i cirka 25 min.

Mens fisken bager, kan du forberede den øvrige tilberedelse.

Den friske spinat dampes i en gryde. Når spinaten falder sammen i gryden, er det færdig.

Rør nu creme fraiche sammen med salt, peber, en sjat citronsaft og lidt friske krydderurter. Brug evt. persille, kørvel, basilikum eller estragon, som alle passer godt til fisk.

Klargør nu butterdejen. Den kan du enten lave selv fra bunden, eller vælge den nemme løsning og købe det færdiglavet i supermarkedet. Her kommer det i ruller, som er nemme at arbejde med til butterdejspakker.

Skær butterdejen ud i firkanter. Sørg for at stykkerne ikke bliver for små, da de skal kunne lukkes sammen rundt om fyldet.

Placer nu lidt af den færdigbagte ørred på dejen, læg lidt dampet spinat på, og slut af med din ”dressing” på toppen.

Fold nu butterdejen hen over fylder, så du får en helt lukket butterdejspakke. Brug evt. en gaffel til at mase kanten lidt, så den bliver godt tæt.

Pakkerne kan pensles med æg, og ridses med en kniv, så man får et fint mønster i den færdige ret.

Butterdejspakkerne bages ved 200 grader i ca. 10 min. Når de er gyldne og sprøde, er de færdige.

Server evt med kartofler eller en god salat.



Loading...
0 kommentar
0

Skriv en kommentar

Se vores debatregler